Beleef en geniet van je Kraamtijd

Het is eindelijk zover, jullie kleine spruit is geboren. Een unieke tijd, waar jij en je partner zoveel mogelijk van willen genieten. Best nog een uitdaging als jij je bedenkt wat er op je afkomt in de kraamtijd. Zo ben jij als kersverse moeder bezig met het ontzwangeren en zullen zowel jij als de kleine regelmatig gecontroleerd worden. De impact van de bevalling en de geboorte maken dusdanig veel indruk, dat je dat echt even moet verwerken.

Huishouden

 

Hoe geweldig het krijgen van een baby ook is, er komt ook een hoop onzekerheid om de hoek kijken. Zo heeft de baby de eerste periode nog geen ritme. Dit maakt dat de nachten voor jullie, verre van ideaal zullen zijn. Als de dag aanbreekt, zijn jullie waarschijnlijk toe aan wat rust, maar het huishouden dan? Gelukkig is daar de kraamzorg. Deze zorgt niet alleen voor jullie, maar kan ook zorgen dat de belangrijkste huishoudelijke taken door blijven gaan. Van de was tot de voorbereidingen voor het avondeten, de kraamzorg kan jullie dusdanig ontzien, dat er tijd is om even bij te tanken. Of je nu kraamzorg in Vianen hebt of elders, goede kraamzorg zorgt er voor dat je optimal kan genieten van je kindje.

Rustmomenten

In de eerste dagen na de bevalling (kraamtijd) is er veel hectiek. Jullie worden overladen met felicitaties, de nachten verlopen allesbehalve rustig en overdag gaat de zorg voor de baby ook gewoon door. Om jullie zo optimaal mogelijk te kunnen laten genieten, is het raadzaam rustmomenten voor in te lassen. Een lange wandeling samen is misschien wat lastig, omdat jij als kraamvrouw de eerste dagen even rustig moet bijkomen van de bevalling. Wat wel kan is de kraamhulp vragen of zij jullie even een momentje alleen kan laten. Het drinken van een kopje thee samen en doorspreken hoe jullie de bevalling ervaren hebben, kan al veel goeds doen. Jullie zitten daardoor snel op één lijn en dat geeft energie. Als de kraamhulp jullie dan voorziet van handige tips, met betrekking tot de verzorging van de kleine spruit, dan staat jullie niets meer in de weg dan genieten van het kleine wonder, dat jullie samen op de wereld hebben gezet.