Categorieën
Uncategorized

Veel voorkomende gezondheidsproblemen bij baby’s

Ben jij net bevallen en heb je eindelijk je lieve baby op de wereld gebracht, of ben jij op dit moment in verwachting? Een baby krijgen is één van de mooiste dingen die er op aarde bestaat en heel erg bijzonder, toch gaat het soms gepaard met wat problemen. Er kunnen problemen ontstaan met de gezondheid van de baby en je wilt het natuurlijk het liefst voorkomen.

Acne bij je baby, wat moet je doen?

Merk jij dat de eerste paar dagen na de bevalling jouw baby vlekjes of puistjes In het gezicht krijgt? Dit is niet gevaarlijk, dit wordt baby acne genoemd. Er zijn veel verschillende soorten baby acne, wat ook bij heel erg veel baby’s voorkomt na de geboorte. Baby acne is een vorm van acne die alleen bij baby’s of peuters voorkomt, jouw baby krijgt tussen de nul en 8 maanden last van pukkeltjes, mee-eters of puistjes.

Welke verschillende soorten babyacne bestaan er? Er zijn 3 erg bekende soorten baby acne dit zijn acne neonatorum, erythema toxicum neonatorum en neonatale cephale pustulose. Dit zijn erg moeilijke namen, alleen is het wel belangrijk om het verschil tussen de soorten baby acne te weten. Acne neonatorum komt bij ongeveer 20% van alle baby’s voor, deze soort acne zijn ontstoken talgklieren In de huid en dit ontstaat doordat je huid teveel talg aanmaakt. Als je huid teveel talg maakt, raken je poriën verstopt en ontstaan er puistjes. Bij de twee andere soorten acne ontstaan er ook vlekken en puistjes. Het is belangrijk om te weten dat er geen verband is met voedingspatronen van de baby, baby acne is erg onschuldig en kan ongeveer tot drie maanden duren.

Houdt de acne langer stand? Dan kan het slim zijn om dit met een huisarts te bespreken. Ook dit hoeft namelijk niks ergs te zijn.

Geef een reactie